مقالات کاربردی تامین تجهیزات فنی آنیل

کلید محافظ جان زیمنس چیست؟

کلید محافظ جان زیمنس چیست؟

کلید محافظ جان که با RCCB یا RCD نیز شناخته می‌شود، نوعی کلید است که با مقایسهٔ جریان سیم‌های رفت و برگشت، در صورتی که اختلافی بین جریان رفت و برگشت وجود داشته باشد مدار را قطع می‌کند.

در حالت عادی مدارهای الکتریکی، جریان رفت با جریان برگشت برابر است، اما اگر به هر دلیلی جریان بین سیم فاز و نول (در مدارهای تکفاز) اختلاف داشته باشد کلید محافظ جان عمل خواهد کرد.

وجود این اختلاف ممکن است بر اثر اتصال بدنهٔ یکی از دستگاه‌های الکتریکی باشد که در آن جریان الکتریکی به جای برگشتن از راه سیم نول از راه زمین به منبع برمی‌گردد که اصطلاحاً می‌گویند جریان نشت پیدا کرده است.

این دستگاه جریان‌های نشتی کوچکی را که توسط فیوز شناسایی نمی‌شوند اما می‌توانند زمینه‌ساز آتش‌سوزی یا برق‌گرفتگی شوند شناسایی و مدار را در چند دهم یا صدم ثانیه قطع می‌کند.

جریان نشتی ممکن است از راه بدن فردی که با زمین تماس دارد و تصادفاً دستش با قسمت برقدار مدار تماس پیداکرده است به وجود آید، کلیدهای محافظ جان به گونه‌ای طراحی می‌شوند که پیش از آسیب‌رسیدن به فرد مدار را قطع می‌کنند. این کلیدها برای قطع مدار در برابر اضافه‌بار و اتصال‌کوتاه طراحی نشده‌اند.

گونهٔ دیگری از این کلیدها که افزون بر جریان نشتی به اضافه‌بار هم واکنش نشان می‌دهند RCBO نامیده می‌شوند. RCD ممکن است برای اشاره به کلیدهای RCCB و RCBO به کار رود اما نباید آن‌ها را با کلید ELCB که به ولتاژهای سرگردان حساس است اشتباه گرفت. این کلید با وجود اتصال به زمین ((ارت)) کاربرد بهتری دارد.

کلید محافظ جان زیمنس همانطور که از نامش آشکار است در جهت حفاظت از جان افراد مورد استفاده قرار می گیرد. حفاظت از خطر برق گرفتگی و همچنین خطرات جریان نشتی از جمله کلید محافظ جان به شمار می آید. در ادامه به تشریح کلید محافظ جان خواهیم پرداخت.

انواع کلید محافظ جان زیمنس

 محافظ جان RCCB) Residual-Current Circuit Breaker)1. محافظ جان RCD) Residual-Current Device)

1. تیپ A

2. تیپ AC

3. تیپ B

 راهنمای نصب کلید محافظ جان زیمنس  

1. دمای کاری : 35- تا 70+

2. قدرت اتصال: 6 تا 10 کیلو آمپر

3. نصب فیوز پشتیبان در مقابل اتصال کوتاه و اضافه بار

4. تولید جریان نامی 6 تا 100 آمپر

5. میزان جریان قطع خودکار کلید‌ها (حساسیت):  ۱۰ میلی آمپر تا ۰/۵ آمپر، و مدت زمان قطع حداکثر ۱۵۰ میلی ثانیه

 کارایی محافظ جان

2. سه فاز : مصارف صنعتی ( به صورت 4 پل )1. تک فاز : مصارف خانگی ( به صورت فاز + نول)

 راهنمای نصب محافظ جان

 2. کلید 2 پل : اتصال سیم نول به  ترمینال N و سیم فاز به ترمینال L1. اندازه گیری میلی آمپر مدار مخصوص میزان نشتی را بگیرید.

3. سیستم تک فاز : اتصال دو سیم فاز و نول به ورودی خروجی

4. سیستم سه فاز : اتصال چهار سیم (3 فاز + 1 نول) به ورودی خروجی

5. با توجه به موقعیت نصب سیم ها را متصل نمایید. (از بالا یا پایین)

درباره زیمنس

زیمنس در ۱۲ اکتبر سال ۱۸۴۷ توسط ارنست زیمنس تأسیس شده بود. وارنر این شرکت را در آغاز به‌نام Bauanstalt von Siemens & Halske در کارگاه خود افتتاح نمود. وارنر در سال ۱۸۴۸ نخستین و طولانی‌ترین خط تلگراف بین برلین تا فرانکفورت را ساخته و در سال ۱۸۵۰ برادر خود ویلیام زیمنس را به نمایندگی زیمنس در لندن گماشت.

او پس از افتتاح نمایندگی در انگلستان، شروع به ساخت و راه‌اندازی خطوط و شبکه‌های مخابراتی در روسیه مشغول شد. در سال‌های ۱۸۶۷ خط تلگراف بین لندن – کلکته را به پایان رسانید.

در سال ۱۸۶۶، ورنر فون زیمنس مهم‌ترین کمک خود را به مهندسی برق انجام داد. بر پایه کار مایکل فرادی، او اصول دینام الکتریکی را کشف و ساخت ماشین دینام را که پایه ژنراتورهای برق مدرن و بزرگ بود، آغاز کرد.

بر خلاف دیگر پژوهشگرانی که در همین زمینه مشغول به‌کار بودند، ورنر فون زیمنس اهمیت اقتصادی اختراع خود را به رسمیت شناخت و در سال ۱۸۶۷ اختراع را ثبت کرد تا حق مالکیت خود را در اختیار بگیرد.

پس از تقریباً ۱۰ سال توسعه و آزمایش، برای تولید گسترده در سال ۱۸۷۵ آماده شد. گسترش دینام شروع یک دوره جدید در تاریخ مهندسی برق بود. توانایی تولید و توزیع مقدار زیادی انرژی الکتریکی با هزینه کم موجب شد تا اقتصاد به شدت رشد یابد. مهندسی با ولتاژ بالا شروع شد.

نخستین بخش‌های کاربردی، روشنایی الکتریکی و فناوری درایو بود. در ۱ مارس سال ۱۸۷۹، ساختمان زیمنس در شارلوتنبورگ نخستین خانه خصوصی آلمان بود که توسط انرژی الکتریکی روشن می‌شد. چند هفته بعد در نمایشگاه تجاری برلین، زیمنس و هالسکی نخستین راه‌آهن الکتریکی جهان را که توسط یک منبع برق خارجی ساخته شده بود معرفی کردند.

در سال‌های پس از این شرکت رشد و ترقی خود را با ساختن موتورهای برقی و لامپ ادامه داده و در سال ۱۸۹۷ نام شرکت از Bauanstalt von Siemens & Halske به (S&H) تغییر کرد.در سال ۱۹۱۹ شرکت زیمنس با همکاری دو شرکت دیگر به‌طور مشترک شرکت اوسرام OSRAM بنیان نهادند و در سال ۱۹۲۳ شرکت‌های فرعی و زیرمجموعه آن در ژاپن تأسیس گشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × 1 =